Handige meterkastkaart voor bij storingen gas, water en stroom

Het uitvallen van vitale voorzieningen zoals stroom, gas en water kunnen voor vervelende situaties zorgen. Uw verwarming en apparaten vallen uit, net als het licht. Of iets vanzelfsprekends als douchen of uit de kraan drinken is niet meer mogelijk. U wilt toch ook zo goed mogelijk voorbereid zijn wanneer zo’n uitval zich voordoet?  

Meterkastkaart
Download de meterkastkaart (pdf) met daarop belangrijke telefoonnummers, instructies over wat u zelf kunt doen tijdens een storing en een overzicht van kanalen waar uw informatie kunt vinden tijdens een storing. Ook vindt u hierop de 'ingrediënten' van een noodpakket. Print de meterkastkaart uit en hang deze op in uw meterkast. Zo heeft u de belangrijkste informatie en instructies altijd bij de hand, ook tijdens een stroomuitval.

Noodpakket
Stel een noodpakket samen met daarin de belangrijkste middelen die u kunnen helpen tijdens een uitval. Denk  aan een radio op batterijen, zaklamp en lang houdbaar voedsel. Het samenstellen van een noodpakket is niet duur en waarschijnlijk heeft u de meeste spullen al in huis. Op de meterkastkaart vindt u een checklist voor het noodpakket. 

Door u voor te bereiden op de uitval van vitale voorzieningen bent u een stuk zelfredzamer en voorkomt u vervelende situaties. Denk vooruit, weet wat u doet in nood. 

undefined