Organisatie

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De VRGZ is een van de 25 veiligheidsregio's in Nederland.

Veilige regio

De VRGZ draagt bij aan een veilige regio. Hier worden rampen en crises zo goed mogelijk voorkomen en bestreden. In onze regio kunnen de inwoners rekenen op snelle en goede hulpverlening en brandweerzorg. Dit doet de VRGZ samen met de 14 gemeenten, de politie en andere lokale, regionale en landelijke partijen.

Sectoren

De veiligheidsregio kent de sectoren brandweerzorg, ambulancezorg, meldkamer, crisisbeheersing en bedrijfsvoering. 

 

undefined

Bekijk de vergrote versie van de afbeelding van de regio.

Jaaroverzicht 2021

Meer weten over onze veiligheidsregio? Lees en bekijk dan de Multinieuws met het jaaroverzicht van 2021

Overzicht social media

Kaart met daarop alle brandweerposten en ambulanceposten aangegeven. Voor elk post die gebruik maakt van social media, staan de accounts vermeld.

Klik op de afbeelding om het pdf-bestand te openen waardoor je eenvoudig naar de verschillende social media pagina's kunt gaan. 

Als hulp- en dienstverleners staan we midden in de samenleving. Vaak fysiek en in toenemende mate ook digitaal via social media. Het aantal volgers van onze organisatie en organisatieonderdelen blijft daardoor groeien. Een mooie ontwikkeling omdat het bereik bij alarmering (crisiscommunicatie) en het informeren over risico’s (risicocommunicatie) ook toeneemt.