Bestuur

Het bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bestaat uit de burgemeesters van de 14 gemeenten in Gelderland-Zuid: het Algemeen Bestuur. Voorzitter van de Veiligheidsregio is Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. 

De Veiligheidsregio werkt nauw samen met de politie in de regio. Op deze manier kan een goed samenhangend beleid worden vastgesteld tussen hulpdiensten, gemeenten en politie.

Op donderdag 25 april 2024 is de eerstvolgende vergadering van het Algemeen Bestuur. De vergaderplanning 2024 is te bekijken via deze link.

De vergaderingen van het Algemeen Bestuur zijn openbaar. Werk je voor de pers en wil je langs komen? Laat het ons dan van tevoren weten via het e-mailadres communicatie@vrgz.nl. Hiernaast staan de vergaderstukken van de afgelopen vergaderingen. 

De 14 burgemeesters van Gelderland-Zuid zijn: 

Gemeente Berg en Dal, Dhr. M. Slinkman
Gemeente Beuningen, Mevr. D.A. Bergman
Gemeente Buren, Dhr. H.M. Ostendorp
Gemeente Culemborg, Dhr. G.J. van Grootheest
Gemeente Druten, Mevr. S. Sengers
Gemeente Heumen, Dhr. J.W.M.S. Minses
Gemeente Maasdriel, Dhr. J.L. Geurts
Gemeente Neder-Betuwe, Dhr, A.J. Kottelenberg
Gemeente Nijmegen, Dhr. H.M.F. Bruls
Gemeente Tiel, Dhr. F. van der Meijden
Gemeente West Betuwe, Dhr. S. Stoop
Gemeente West Maas en Waal, Dhr. V.M. van Neerbos
Gemeente Wijchen, Mevr. R.D. Helmer- Englebert
Gemeente Zaltbommel, Dhr. P.C. van Maaren 

Portefeuilleverdeling bestuursleden Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Om bestuurlijke betrokkenheid, draagvlak en denkkracht op verschillende thema’s te versterken wordt vanaf december 2023 binnen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid met twee portefeuillehouders per thema gewerkt. Daarbij is een koppeling gemaakt van burgemeesters uit de Regio Rivierenland en de Regio Nijmegen. Deze vervangen elkaar en maken afspraken over de volgorde van vertegenwoordiging en vervanging bij afwezigheid (bijv. bij landelijke bestuurscommissies). Met deze bestuurlijke samenwerking sluiten we tevens aan op de werkwijze binnen de brede portefeuille Openbare Orde en Veiligheid (DVO)

Download de portefeuilleverdeling hier (pdf)

undefined

Volg ons op X

Volg ons op Facebook

Deel deze informatie via: