Silvio van der Horst

Wat doe je bij de RAV?
Ik ben ambulancechauffeur bij de RAV op de locatie Tiel. Naast mijn werkzaamheden als ambulancechauffeur ben ik werkbegeleider. Ik  coach en begeleid nieuwe medewerkers tijdens hun inwerkperiode. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de bevoorrading van medische en niet-medische producten op de diverse ambulanceposten in Gelderland-Zuid. 

Hoe lang werk je bij de RAV?
In 1997 ben ik als ambulancechauffeur in dienst getreden bij de Ambulancedienst West-Betuwe in Tiel, de voorloper van de RAV.

Hoe ben je bij de RAV terechtgekomen/waarom heb je voor de RAV gekozen?Toen de Ambulancedienst West-Betuwe overging naar de RAV wilde ik graag blijven. De  werkomgeving vond ik prettig. Dat is nu nog steeds zo. Ook het team van ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs is nog steeds leuk.

Wat heb je nodig voor deze baan?
Wat je nodig hebt is vertrouwen van de patiënten / familie. Dit vertrouwen moet je verdienen. Een groot empatisch vermogen helpt hierbij en is zeker nodig om je werk goed te kunnen doen. Rustig kunnen blijven in panieksituaties en adequaat kunnen handelen is een vereiste.

Wat maakt je werk bijzonder/wat is het leukste aan je werk?
Wat ik het leukste vindt, is dat geen dag hetzelfde is en je altijd maar moet afwachten wat de dag je zal brengen. 

Waar ben je trots op?
Dat ik als ambulancehulpverlener mag werken bij deze RAV en ben geworden wie ik nu ben.

Welke situatie/gebeurtenis is je het meest bijgebleven en waarom?
Een rit op kerstavond. We brachten een terminaal zieke vrouw van het ziekenhuis naar huis om te sterven. Zij wilde nog één keer met haar kinderen naar de McDonalds. We hebben aan haar verzoek gehoor gegeven. De vraag of ze nog een goede laatste kerst had gehad of al was overleden, hield mij nog lang bezig. 

Maak ook kennis met:

Simone

Wim

Wilco

Deel deze informatie via: