Oekraïne

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende thema's die spelen rond de Russische inval in Oekraïne.

Opvang vluchtelingen
Na een inventarisatie binnen de veertien gemeenten in Gelderland-Zuid zijn op 10 maart drie locaties beschikbaar gesteld voor de eerste crisisnoodopvang van minimaal 1000 vluchtelingen uit Oekraïne. Deze locaties bevinden zich in de gemeente Nijmegen, Beuningen en Zaltbommel. Uitbreiding van het aantal gemeenten dat opvang gaat bieden, zal de komende tijd volgen. Lees meer.

Veiligheidsthema's
We houden er rekening mee dat het conflict in Oekraïne op verschillende manieren de nationale veiligheid van Nederland en dus ook onze regio kan raken. Samen met onze nationale, regionale en lokale partners blijven we de situatie monitoren. De thema’s die we hierbij beschouwen en waarvoor we onze planvorming klaar hebben liggen zijn onder andere energie-uitval (gas/elektra) en digitale verstoring/cyber-security, uitval telecom en ICT. Lees meer.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vind je heel veel informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en alles wat hiermee te maken heeft. Informatie vanuit de GGD Gelderland-Zuid vind je hier.

Lees verder over de ondersteuningsmogelijkheden die je kunt bieden.

Wil je meer weten over de rol van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij het conflict in Oekraïne? Bekijk dan deze uitlegvideo.