Veilig thuis met het grootste gemak

Tussen juni en november 2017 organiseren de acht seniorenverenigingen in de gemeente West Maas en Waal - met ondersteuning van de gemeente - vier informatiebijeenkomsten ‘Thuis met het Grootste Gemak’. Het doel is om niet alleen de oudere inwoners van deze gemeente maar ook hun (klein)kinderen te informeren over de mogelijkheden om langer gezond, veilig en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen.

De eerste bijeenkomst werd op 20 juni georganiseerd door de seniorenverenigingen van Alphen en Dreumel. Ook de brandweer was vertegenwoordigd met presentatie over 'brand en verminderd zelfredzamen' en aanwezig op de informatiemarkt. Meer informatie over deze bijeenkomsten en de andere drie data vindt u op de website van de gemeente West Maas en Waal.

RTV totaal.png
Bekijk hier de beelden van de lokale omroep RTV Totaal. 

Brand en verminderd zelfredzamen
Het aansluiten bij deze initiatieven past in het jaarthema 'Brand en verminderd zelfredzamen' van de veiligheidsregio. Zo waren collega's de afgelopen periode ook te gast bij de bijeenkomst Lang zal u leven en bij het Nijmeegse OBG. Daarnaast zijn veel oefeningen dit jaar gericht op dit thema en is bijvoorbeeld de Handelingskaart voor verminderd zelfredzamen ontwikkeld.

Deel deze informatie via:

Nieuws