Oefening brand en verminderd zelfredzamen

Het Culemborgse appartementencomplex ‘De 4 dreven’ vormde dinsdag 30 en woensdag 31 mei het decor voor een realistische oefening. Overeenkomend met het jaarthema van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid was een scenario uitgewerkt van een brand in een seniorencomplex.

Zowel op dinsdag als woensdag werd het scenario vier keer geënsceneerd, waardoor in totaal acht teams bestaande uit brandweer, politie, ambulance (GHOR) realistisch konden oefenen. Om het scenario nog realistischer te maken, heeft de veiligheidsregio gebruik gemaakt van lotusslachtoffers (gecertificeerde acteurs). De vrouw op de onderstaande foto is dus geen bewoner van het complex.

Culemborg.jpg

Speciaal voor de bewoners stond woensdag de RedAlert opgesteld. Dit voorlichtingsvoertuig wordt in onze regio ingezet om kinderen, studenten en senioren van informatie te voorzien omtrent de brandveiligheid.

Theorie én praktijk
Opleiden, trainen en oefenen (OTO) vormen een essentieel onderdeel van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De organisatie van multidisciplinaire oefening is belegd bij het veiligheidsbureau.

Deel deze informatie via:

Nieuws