Pro Persona zet in op brandpreventie in samenwerking met veiligheidsregio

Vandaag hebben vertegenwoordigers van Pro Persona en de veiligheidsregio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid hun handtekening gezet onder het convenant ‘Geen Nood Bij Brand’. Pro Persona volgt het voorbeeld van zorgcentrum Ravestein.

De gedachte achter ‘Geen Nood Bij Brand’ is dat we met z’n allen een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om brandpreventie en brand. Pro Persona, specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, bekrachtigt met dit convent deze verantwoordelijkheid.

IMG-20170419-WA0015.jpg

Namens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was managementlid Kamps (rechts op de foto) vertegenwoordigd en hij vatte de ondertekening als volgt samen: “Het uiteindelijke doel van de samenwerking is het vergroten van de bewustwording rondom brandveiligheid. Samenwerking is hierbij nadrukkelijk het sleutelwoord. In plaats van het opleggen en handhaven van regels, vullen we elkaar aan en werken we samen om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten. Bovendien leidt intensieve samenwerking tot een beter beeld van waar gebruikers binnen een instelling mee te maken hebben.”

Deze samenwerking sluit aan bij het jaarthema ‘Brand en verminderd zelfredzamen’ van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Deel deze informatie via:

Nieuws