Hoe goed zijn onze volgers voorbereid op een poosje zonder elektriciteit of water?

Dit jaar staat het thema uitval van vitale voorzieningen, zoals elektriciteit en water, centraal. Hoe goed zijn we daar eigenlijk op voorbereid? Op onze sociale media vroegen we het aan onze volgers.

Hoeveel liter water zit er in het noodpakket?
Om voorbereid te zijn op het uitvallen van de drinkwater voorziening is het verstandig om flessen water in huis te hebben. Op hoeveel liter per persoon per dag moet je dan rekenen? We gaven onze volgers de keuze: twee of vier liter. De 172 stemmers waren het niet eens. 61% van de stemmers dacht dat twee liter voldoende was, 39% van de stemmers dacht dat vier liter een verstandigere keuze was. Voor het noodpakket moet je denken aan vier liter per persoon per dag om te kunnen koken en drinken. Bekijk hier wat je nog meer kunt doen om jezelf voor te bereiden op het uitvallen van drinkwater.

Heb jij houdbaar voedsel in huis?
In het geval van uitval van de stroomvoorziening bederft vers voedsel in de koelkast snel en supermarkten sluiten bij langere uitval. Je bent dan afhankelijk van langer houdbaar voedsel. We vroegen aan onze volgers of zij voor meer of voor minder dan een week houdbaar voedsel in huis hadden. Van de 122 stemmers hadden er 52 voor minder dan een week houdbaar voedsel en 70 stemmers voor meer dan een week houdbaar voedsel in huis. Het is altijd verstandig om extra rijst, pasta en ingeblikte groenten op voorraad te hebben om een tijdje vooruit te kunnen. Wat kun je nog meer doen om jezelf voor te bereiden op stroomuitval? Lees het hier.

11. Volle voorraadkast.jpg

Stel een noodpakket samen!
Om altijd voorbereid te zijn op het uitvallen van vitale voorzieningen is het verstandig om een noodpakket in huis te hebben. De meeste spullen heb je al in huis of kun je gemakkelijk aanschaffen tijdens je dagelijkse boodschappen. Bekijk op crisis.nl de samenstelling van het noodpakket.

Nieuws