Wat te doen bij uitval water

Water uit de kraan, verwarming, licht, internet; we vinden het de gewoonste zaak van de wereld. De kleinste storing ervaren we al als vervelend. Laat staan als er één of meer voorzieningen langer uitvallen. Dat kan voor flinke overlast en problemen zorgen. Thuis, in ziekenhuizen of zorginstellingen, bij bedrijven en in het verkeer.

Afgelopen dagen ondervonden inwoners van Geldermalsen, Meteren, Tricht, Deil en Buurmalsen hinder van een ongewenste bacterie in het drinkwater waardoor 8.000 huishoudens het advies van Vitens kregen het water eerst 3 minuten te koken voor het te nuttigen. Met man en macht heeft het drinkwaterbedrijf gewerkt om zo snel mogelijk een einde te maken deze situatie. Daarnaast werkte Vitens achter de schermen onder andere samen met de veiligheidsregio, gemeenten, GGD en brandweer om de inwoners te informeren én om zich voor te bereiden om andere scenario's zoals erg langdurige wateruitval.

Een waterverstoring kan dus iedereen overkomen. Ook u kunt zich voorbereiden. Lees daarom eens rustig onze tips 'wat te doen bij uitval water'.

 waterstoring.jpg

 

 

Nieuws