Evenement en veiligheid in vogelvlucht

Het verlenen van de vergunningen voor evenementen is een verantwoordelijkheid van de burgemeester van de gemeente waar het evenement plaatsvindt. Ook is de burgemeester verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde. De uitvoering van de ordehandhaving en de hulpverlening vallen in onze regio onder de verantwoordelijkheid van de politieregio Oost-Nederland en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Wilt u zelf een braderie of festival organiseren, vraag dan vooraf toestemming bij uw gemeente. Afhankelijk van uw aanvraag vindt er een risicoscan plaatst en worden evenementen geclassificeerd in termen van A-(regulier), B-(aandacht) en C-(risicovol). Vervolgens worden de risico’s geïnventariseerd en geanalyseerd en wordt het integrale advies voorgelegd aan de burgemeester. In dit advies zijn de brandveiligheidsrisico’s meegenomen en de geneeskundige hulpverlening.

Nadat de vergunning verstrekt is, wordt het evenement opgenomen in de evenementenkalender. Klik op de link voor meer informatie over evenementen en veiligheid.

Deel deze informatie via:

Nieuws