De nieuwe patiëntenfolder van de Ambulancezorg

Ambulancezorg Gelderland-Zuid is verheugd om onze gloednieuwe patiëntenfolder te introduceren! Deze folder is speciaal ontworpen om patiënt te voorzien van alle essentiële informatie wanneer ambulancezorg wordt ingezet en is in samenwerking met collega's uit het veld, teamleiders, medisch adviseurs, de cliëntenraad en de afdeling communicatie VRGZ samengesteld.

Welke informatie is terug te lezen in de folder?

  • Waar en hoe de patiënt/cliënt kenbaar kan maken hoe hij/zij de geleverde zorg ervaren heeft.
  • Een beknopte uitleg over hoe gegevens van de geleverde ambulancezorg worden vastgelegd.
  • De mogelijkheid voor het ambulanceteam om kort notities te maken over gemaakte zorgafspraken; vooral van toepassing voor patiënten/cliënten die niet worden vervoerd.
  • Hoe je als patiënt/cliënt in contact kunt komen met de cliëntenraad AZGZ om uw ervaringen over de geleverde zorg te delen.

Medio eind oktober, begin november 2023 is de patiënten informatiefolder daadwerkelijk beschikbaar in al onze ambulances en kan de folder op verzoek van de patiënt/cliënt of door bemanning van de ambulance uitgereikt worden.

Samengevat:
De patiënten informatiefolder AZGZ is tot stand gekomen door te luisteren naar de wensen van zorgvragers; patiënten en cliënten, en is één van de verbetervoorstellen die voortkwamen uit de behandeling van ontvangen klachten/verzoeken. Daarbij is de informatiefolder ook ontwikkeld door te luisteren naar de behoeften van het ambulanceteam in het veld, om een vast formaat te hebben waarop afspraken kunnen worden vastgelegd met patiënten/cliënten.

Bekijk hier de folder. 

undefined

 

Deel deze informatie via:

Nieuws