Bijeenkomst bevolkingszorg voor herhaling vatbaar

In het prachtige kasteel van Wijchen kwamen op donderdagmorgen 26 maart ruim zestig mensen met een rol in de regionale gemeentelijke crisisorganisatie bijeen. De bijeenkomst, georganiseerd door het Veiligheidsbureau van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), was bedoeld om van elkaar te leren én elkaar (beter) te leren kennen.  

Gemotiveerde en goed opgeleide club
De implementatie van de nieuwe, regionale bevolkingszorgorganisatie in Gelderland-Zuid is op 1 januari 2015 afgerond. Uit de evaluatie blijkt dat er een overzichtelijke club staat van gemotiveerde en goed opgeleide functionarissen, afkomstig uit alle gemeenten en omgevingsdiensten binnen de VRGZ. Vanaf nu is het van belang om dit niveau vast te houden, te investeren in kennis én oog te hebben voor (het oppakken van) de open eindjes. Vandaar dat het Veiligheidsbureau deze eerste regionale bevolkingszorgbijeenkomst organiseerde, waarvoor de gemeente Wijchen gastheer wilde zijn.

Verder lezen?
Bent u benieuwd hoe de bijeenkomst verliep en wat er aan de orde kwam? Lees dan het volledige verslag van de bijeenkomst.

Verslag Bz1.jpg

Deel deze informatie via:

Nieuws