Samenwerking

De sector RAV werkt samen met andere hulpverleners, zoals de spoedeisende eerste hulp (SEH) van de ziekenhuizen, huisartsen, politie, GGZ-instellingen en eerstelijns verloskundigen. De RAV heeft een samenwerkingsafspraak met de huisartsen in Gelderland-Zuid over het rijden met spoed.

Brandweer en politie
De RAV werkt ook samen met de brandweer. Bij een grote brand met slachtoffers komt de ambulance uiteraard ter plaatse. Maar ook kan de sector RAV een beroep doen op de brandweer als het ambulanceteam de patiënt niet op een veilige manier uit een woning kan tillen. De brandweer komt dan bijvoorbeeld met een hoogwerker. De brandweer kan ook bij verkeersongevallen assisteren en de slachtoffers bevrijden die bekneld zitten in de voertuigen. De politie is dan ook ter plaatse. De samenwerking met andere hulpverleners heet multidisciplinaire samenwerking.

Grootschalige Geneeskundige Bijstand
Wanneer de standaard geneeskundige hulpverlening niet toereikend is (bijvoorbeeld bij een grootschalig incident of bij een ramp), wordt er opgeschaald volgens het model Grootschalige Geneeskundige Bijstand.  

Samen oefenen
Om goed op elkaar ingespeeld te zijn bij een groot ongeval, oefenen de verschillende hulpverleners samen.

GNK_c.jpg

Deel deze informatie via: