Zit ik hoog en droog?

Nederland is een waterland. Een groot deel ligt onder de zeespiegel en vanuit het oosten komt het water onze regio binnen via de rivieren de Rijn en de Maas. De kans op natte voeten is niet waarschijnlijk, maar de impact is wel zeer groot. Eind 2016 was de 7-delige Nederlandse serie ‘Als de dijken breken’ te zien op de NPO. Deze serie (bekijk de trailer) – inmiddels te zien op Netflix – brengt op een indringende wijze in beeld wat er gebeurt als het water daadwerkelijk flink stijgt. 

dijken breken.png

Inmiddels zijn er ook handige apps en websites waarop u kunt zien hoe hoog het water bij u komt als het daadwerkelijk mis gaat. Nationaal is er de website www.overstroomik.nl en regionaal heeft het waterschap Rivierenland een app ontwikkeld die te vinden is via https://www.tothier.nu/home/.

Waterberichten
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zij beheren en ontwikkelen onder andere onze rijksvaarwegen. Waterberichtgeving hoort daar ook bij. Op hun website publiceren zij bijvoorbeeld ook de actuele waterstanden van de rivieren in ons gebied. Klik hier voor meer informatie

waterinfo.png

Nieuws