Word burgerhulpverlener, HART nodig!

Vandaag is de internationale dag van het hart. Hard nodig, omdat hart- en vaatziekten de nummer een doodsoorzaak in de wereld is, met maar liefst 17,2 miljoen slachtoffers per jaar.

Als hulpverleners weten wij als geen ander dat bij een hartstilstand iedere seconde telt. Daarom steunt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid het initiatief ‘HartslagNu’. HartslagNu heeft (samen met onder andere onze eigen ambulancedienst) een systeem ontwikkeld, waardoor de 112-meldkamer bij een melding van een hartstilstand niet alleen twee ambulances alarmeert, maar tegelijkertijd ook burgerhulpverleners waarschuwt die zich in de buurt van het ongeval bevinden.

Een goed dekkend netwerk van burgerhulpverleners vergroot dus de overlevingskans! Omdat wij dit initiatief een warm hart toedragen, hebben we vandaag onze ambulancemedewerkers, brandweermensen en interne bedrijfshulpverleners (allen getraind in reanimaties) gevraagd om zich te registreren.

registreer.png

Onder andere onze regionale brandweercommandant (links) en een van onze BHV-ers gaven het goede voorbeeld.

Bent u in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat of EHBO-diploma, meldt u zich dan ook aan burgerhulpverlener! Meer informatie vindt u op http://www.hartslagnu.nl

Deel deze informatie via:

Nieuws