Weet jij wie je belt bij storm- of wateroverlast?

Wie bel je als je door storm- of wateroverlast hebt? Dat is een vraag waar we onze inwoners graag mee helpen! Daarom voeren we deze week een inwonersonderzoek uit op X en Instagram. 

Waarom?

Zoals beschreven in ons Regionaal Beleidsplan willen we onze inwoners zelfredzamer maken. Dat houdt in dat zij weten wat ze moeten doen als een incident zich voordoet. In ditzelfde regionale beleidsplan omschrijven we de gevolgen van extreem weer als een 'risico met extra focus'. Een mooie aanleiding om inwoners zelfredzamer te maken en te leren over wat zij kunnen doen bij de gevolgen van extreem weer. We grijpen de herfst- en winterperiode met kans op stormen aan om inwonersonderzoek gericht hierop uit te voeren. 

Hoe?

Voor dit onderzoek zetten we X en Instagram in. Op X delen we deze week elke dag een vraag. In deze vraag beschrijven we een in situatie die kan voorkomen na een storm. We vragen dan wie de inwoners in dat geval zal bellen. De volgende dag delen wij het goede antwoord, zodat inwoners kunnen leren wie ze dan het best kunnen bellen. Zo hopen we dat telefoontjes tijdens zo'n drukke stormperiode op de juiste plek terechtkomen. De gemeentes van onze veiligheidsregio delen deze vragen ook met hun volgers op X.

Op Instagram worden de vragen ook gedeeld, maar dan in de vorm van een korte quiz. De vragen worden daarom allemaal op maandag 23 november gesteld aan onze volgers.

Vul jij de vragen ook in?

Je kunt op maandag 23 november meespelen op Instagram. Op X komt van 23 november tot en met 29 november elke dag een vraag die je kunt beantwoorden. 

Meer informatie over extreem weer

Op deze speciale pagina vind je hier meer over.

Nieuws