Wees alert op een NL-Alert

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.

Wanneer wordt NL-Alert ingezet?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen. Lees hier ervaringen van Nederlanders die een NL-Alert ontvingen in verschillende noodsituaties.

Wat staat er in een NL-Alert bericht?

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen daarbij.

Ik was in de buurt van het incident, maar heb geen NL-Aert ontvangen. Hoe kan dat?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het NL-Alert niet hebt ontvangen. Deze video legt precies uit hoe het kan dat je geen NL-Alert hebt ontvangen.

Kijk ook op de site van jouw veiligheidsregio, om meer informatie te vinden over het uitzendgebied en het NL-Alert.

Ik heb een NL-Alert ontvangen maar ik was buiten het gebied van de noodsituatie. Hoe kan dat?

Een NL-Alert wordt uitgezonden via zendmasten van de mobiele telecomproviders. De zendmasten zenden soms ook deels uit naar een gebied waar het NL-Alert niet voor bedoeld is. Kijk daarom - als je een NL-Alert ontvangt - altijd op de site van jouw veiligheidsregio waar het NL-Alert naar verwijst.


Kan ik NL-Alert ontvangen als de mobiele telefoonnetwerken overbelast zijn?

Ja, NL-Alert op de mobiele telefoon werkt ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert maakt namelijk gebruik van cell broadcast.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb over NL-Alert?

Hier vind je mogelijk meer antwoorden op je vragen. Staat jouw vraag er toch niet bij? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’ via www.rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).

Nieuws