Weer een prijs voor de website www.brandweer.nl

Ook dit jaar is brandweer.nl in de prijzen gevallen bij de verkiezing Website van het Jaar. In de categorie ‘Overheid’ eindigde brandweer.nl op de eerste plaats als ‘Populairste website van het Jaar’ en op de tweede plaats als ‘Beste Website van het Jaar’. In een jaar tijd bekeken maar liefst 1.000.000 unieke bezoekers in totaal 4.000.000 pagina’s op brandweer.nl.

In 2017 werd brandweer.nl door het publiek verkozen tot beste website in de categorie Overheid. In dat jaar lanceerde de brandweer het hypermoderne nieuwe platform brandweer.nl. Sindsdien is er niet stilgezeten. In samenwerking met alle regio’s is de site verder versterkt. Dat bleef niet ongezien door de vele bezoekers.

Nieuwe onderwerpen
De informatie wordt op verschillende manieren aangeboden. Naast de teksten, checklisten, filmpjes en folders vind je er nu ook meer animaties en infographics. Daarnaast bleek uit de statistieken dat er veel werd gezocht op de onderwerpen ‘Open dagen’, ‘Werken bij de brandweer’ en ‘Koolstofmonoxide’. Die informatie is nu nog eenvoudiger op de site te vinden. Ook zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd, zoals pelletkachels, veilig het natuurijs op, en wanneer men 112 moet bellen bij storm- en wateroverlast. Kortom, we staan ook online 24x7 paraat voor een (brand)veilige samenleving.

Voorlezen
Ook op andere gebieden is de site verder verbeterd. Zo is de site nu ook toegankelijk voor mensen met een visuele of een leesbeperking. Door een klik op een speaker-icoontje worden alle teksten op de website voorgelezen en zijn bijvoorbeeld de tips over brandveiligheid en informatie over de kazernes in de buurt ook voor een nog breder publiek beschikbaar.

website.png

Nieuws