Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

Vaak weten automobilisten niet goed wat ze moeten doen als er hulpdiensten aankomen. Oost-Nederland is daarom gestart met de campagne 'Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?'. De hoofdboodschap van de campagne is 'Blijf kalm en reageer rustig'.

Voorbeeldsituaties: rotonde, kruispunt, voorrangsweg?

Speciaal voor deze campagne zijn een website en een app ontwikkeld die je uitleggen wat je moet doen als er een voertuig met zwaailicht en sirene nadert. Situaties die aan bod komen, zijn een voorrangsweg, rotonde, kruispunt met rood verkeerslicht met en zonder vrije rijstrook en een provinciale weg met en zonder parkeerhavens. 

Aan de hand van filmpjes krijg je uitleg over wat te doen. Wil je je kennis testen? Dat kan in de speciaal ontwikkelde app. Kijk voor meer informatie op de website www.zwaailichtensirene.nl.

Over de campagne

De campagne 'Wat doe jij bij zwaailicht en sirene' is een initiatief van verkeersveiligheidsorganisatie ROV Oost-Nederland in samenwerking met het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem, de politie, de brandweer, de veiligheidsregio's, ambulancezorg en Rijkswaterstaat.

Deel deze informatie via:

Nieuws