VRGZ doet mee aan project JINC

Als VRGZ zetten we ons graag in voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. We zijn aangesloten bij JINC, een organisatie die jongeren helpt op weg naar werk. Samen met JINC organiseren we diverse projecten. Zo helpen we jongeren hun talenten te ontdekken en laten ze kennis maken met onze mooie organisatie! Dit doen we samen, met collega's, die zich graag willen inzetten voor deze jongeren uit Nijmegen en omgeving.  

Wat is JINC?

JINC richt zich op leerlingen (8 -16 jaar) van scholen in wijken met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Het JINC-programma helpt ze bij een goede start op de arbeidsmarkt en laat ze kennismaken met allerlei beroepen. Ze ontdekken welk werk bij hun talenten past en leren om te solliciteren.

Meer weten? Bekijk de website 

De projecten:

Dit jaar doen we mee aan de volgende JINC-projecten:

  • Bliksemstage; jongeren van de basisschool komen 2,5 uur een kijkje nemen bij onze organisatie. Wie weet, dromen ze er wel van om later te gaan werken bij de ambulance of brandweer!
  • Sollicitatietraining; we helpen leerlingen van de 1e of 2e klas VMBO om te oefenen met solliciteren en geven ze tips en zelfvertrouwen mee.
  • Carrière coach; collega’s begeleiden een groepje jongeren bij het ontdekken van hun talenten en hun studiekeuze.
  • De baas van morgen: een jongere loopt een dagje mee met onze directeur. Zou de baas van morgen nog een goed advies hebben voor de baas van vandaag? Op 6 juni 2024 is het zo ver.

Deel deze informatie via:

Nieuws