Verzwarende maatregelen verwerkt in geactualiseerde noodverordening Gelderland-Zuid

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 4 november 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze noodverordening gaat in op woensdag 4 november 2020 vanaf 22.00 uur.

In deze noodverordening zijn de tijdelijke landelijke maatregelen verwerkt zoals deze gisteren zijn toegelicht door minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. De verzwarende maatregelen (die vooralsnog gelden tot en met 18 november) zijn vooral gericht op het beperken van het aantal contactmomenten en reisbewegingen. Op hoofdlijnen betekent dit:

In en rond het huis
Beperking van sociale contacten, thuiswerken en drukke plekken vermijden. Thuis wordt geadviseerd om maximaal 2 personen per dag te ontvangen. Buitenshuis geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen (huishoudens uitgezonderd). Daarnaast zijn aantal aanwezigen bij huwelijksvoltrekkingen en uitvaarten verder gelimiteerd.

Cultuur en vermaak
Alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Dit geldt onder andere voor musea, theaters, sexclubs, casino's, bioscopen, pretparken, dierenparken en zwembaden.

Sport 
Beperking sporten in teamverband. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen.

Reizen
Blijf zoveel mogelijk thuis, vermijd niet-noodzakelijke reizen en beperk het aantal uitstapjes. Gaat u toch op vakantie? Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres. Voor reizen naar het buitenland geldt het advies om tot medio januari niets te boeken, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn in die zin geen noodzakelijke reizen.

Basisregels blijven belangrijk
Tot slot blijven de basisregels van kracht: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukke plekken en was regelmatig uw handen. 

Klik hier voor de geactualiseerde noodverordening en hier voor een overzichtelijke flyer.

Nieuws