Uitval van stroom of verontreiniging van drinkwater: mee te maken gehad? Vul de vragenlijst in!

De beschikbaarheid van elektriciteit, gas, drinkwater en telefoon- en internetverbinding zien we bijna als vanzelfsprekend. Zonder erbij stil te staan, doen we het licht aan, gaan we onder een warme douche en gebruiken we onze mobiele telefoon. We staan niet zo snel stil bij een mogelijke storing.

Stroomstoring in de West Betuwe en waterverontreiniging in Geldermalsen
De beschikbaarheid van deze vitale voorzieningen is echter niet gegarandeerd. Storingen zijn nooit helemaal te voorkomen. Dit merkten we bijvoorbeeld in november 2017, toen een helikopterongeval ervoor zorgde dat 24.000 huishoudens in de West Betuwe zonder stroom kwamen te zitten. En in juni 2018 toen er een bacterie in het drinkwater in de regio Geldermalsen opdook. Had u daar ook mee te maken?

Leren van incidenten
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wil samen met de betrokken gemeenten leren van uw ervaringen tijdens de stroomstoring in november 2017. Daarnaast willen we graag weten of en hoe u voorbereid bent op een eventuele storing. Met deze informatie kan de Veiligheidsregio zijn taken beter uitvoeren en voorlichting verbeteren.

Doe mee met het onderzoek en maak kans op een noodpakket
Als u meedoet aan het onderzoek, helpt u niet alleen de Veiligheidsregio en uw gemeente, maar maakt u ook kans op 1 van de 3 noodpakketten die beschikbaar worden gesteld. Het invullen van de vragenlijst duurt 5-10 minuten.

Ga naar de vragenlijst via www.vrgz.nl/vragenlijst.

Nieuws