Spelregels voor sporten in Gelderland-Zuid

De 14 burgemeesters in Gelderland-Zuid hebben vandaag heldere spelregels geformuleerd voor het sporten voor de jeugd in onze regio. De bepalingen uit de noodverordening gaven ruimte voor interpretatieverschil en dat leidde tot onduidelijkheid voor sportaanbieders en ouders van jonge sporters.

Vanaf 30 april 2020 is het in Gelderland-Zuid voor jeugdigen tot en met 18 jaar toegestaan om te sporten. De sportaanbieder dient wel goedkeuring van de gemeente te krijgen, waarbij wordt gekeken naar het plan, de buitenlocatie en de aangewezen sportprofessional(s).

De spelregels in Gelderland-Zuid zijn voor de 14 gemeenten op hoofdlijnen gelijk. De verschillen kunnen ontstaan bij het aanwijzen van een geschikte buitenlocatie, waarbij rekening wordt gehouden tussen stedelijke en ruimtelijke gebieden. Ook beschikt iedere gemeente inmiddels over een aanspreekpunt voor sportaanbieders, zodat er snel geschakeld kan worden. Bij knelpunten vindt er regionale afstemming plaats om ongelijkheid te voorkomen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: ‘Veel jonge kinderen en jeugdigen hebben zich nog een extra dagje moeten inhouden, maar we mogen en kunnen nu op verantwoorde wijze sporten. Gelet op het enthousiasme vanuit de verenigingen, verwacht ik dat deze versoepeling bij onze jongste inwoners tot een leuke en gezonde afleiding gaat leiden.’

De volledige regels voor Gelderland-Zuid staan gepubliceerd op https://www.crisisglz.nl/noodverordening/.

regels sporten jeugdigen GZ 30 april.jpeg

Nieuws