Speciale Waaltocht over hoogwater op 18 oktober

Dit jaar bereidt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zich met speciale acties en een themajaar ‘hoogwater’ extra voor op de risico’s en de impact van hoogwater. Van 11 oktober tot en met 18 oktober vindt bovendien de landelijke Week van Ons Water met als thema Waterveiligheid plaats, met allerlei activiteiten om te laten zien waarom we altijd aan ons water moeten blijven werken.

In het kader van deze week en het themajaar is er ook een speciale Waaltocht van De Gelderlander met de Nijmeegse pannenkoekenboot: op dinsdag 18 oktober vanaf 17.00 uur wordt bij alle maatregelen stilgestaan en krijgt u informatie over wat u zelf kunt doen bij hoogwater, mocht het een keer misgaan.

Tijdens de Waaltocht geeft Gelderlander-redacteur Rob Jaspers uitleg over de gevaren van de Waal en de aanpak om die gevaren te beperken. Marcel Meeuse (hoofd van het Veiligheidsbureau van de Veiligheidsregio) vertelt over de impact van hoogwater en voorbereid zijn daarop, als inwoners en als veiligheidsregio. Brandweerman René Rieken blikt terug op de evacuatie bij de dreigende overstroming in 1995.

Tijdens de Waaltocht is te zien hoe langs de Waal zijn de afgelopen tijd talloze maatregelen zijn genomen om de veiligheid te verbeteren. De aanleg van nevengeul de Spiegelwaal bij Lent is daar een van de beste voorbeelden van.

 

Vaar mee op 18 oktober (17.00-18.30) en reserveer uw ticket online: http://www.pannenkoekenboot.nl/nijmegen/tickets-en-prijzen/waaltocht-hoogwater/

of reserveer telefonisch via 024-3601262.

 

De Waaltochten van De Gelderlander trokken al meer dan 28.000 bezoekers; vrijwel elke tocht met de Pannenkoekenboot met uitleg over de rivierprojecten is uitverkocht. Op de tochten vertelt Gelderlander-redacteur Rob Jaspers over de ontwikkelingen van Ruimte voor de Waal.

Deel deze informatie via:

Nieuws