Sneller bij een ongeval of reanimatie: Berg en Dal en VRGZ verkennen verplaatsing van post Beek-Ubbergen

Snellere zorg ter plaatse is de reden om de verplaatsing van brandweer- en ambulancepost Beek (Nieuwe Rijksweg 1) gezamenlijk te onderzoeken. Burgemeester Mark Slinkman en directeur Brandweer en Ambulancezorg Dennis van Zanten slaan de handen ineen om samen de schouders te zetten onder de relatief lange opkomsttijden van de brandweer en ambulance in de gemeente Berg en Dal. 

Vier minuten tijdwinst bij verplaatsen brandweerkazerne
De ongunstige ligging van het verzorgingsgebied van zowel de brandweer als de ambulance ten opzichte van de kazerne, was aanleiding om de verkenning voor een nieuwe plek op te starten.

Verplaatsing van de brandweer- en ambulancepost van Beek in de richting van Ooij  zou een significante verbetering van de opkomsttijden voor zowel brandweer als ambulancezorg betekenen. Voor de ambulancezorg in Millingen zou dit zelfs 4 minuten tijdwinst op kunnen leveren.
Dennis van Zanten: ‘Voor ons staat goede en snelle hulpverlening op de eerste plaats. Door een betere locatie voor onze brandweer- en ambulancepost kunnen we hier een grote stap in zetten, met als gevolg dat de zorg voor de inwoners van Berg en Dal flink verbetert.’

Toekomstbestendige huisvesting
Burgemeester Mark Slinkman wil graag vaart maken met de realisatie van een nieuwe en duurzaam gebouwde kazerne. Ook de gemeente Berg en Dal heeft eigendommen in het zoekgebied. Daarnaast kan dan ook worden onderzocht of de oude locatie geschikt kan worden gemaakt als woningbouwlocatie in Beek. Burgemeester Slinkman is hierover enthousiast: ‘We hebben al jaren zorg over de bereikbaarheid van Millingen met de ambulance. Vier minuten tijdwinst zou echt een geweldige verbetering zijn! Als dan ook nog woningen kunnen worden toegevoegd in Beek slaan we echt twee vliegen in één klap!’

Onderwerp voor het coalitieakkoord in maart
De gemeente Berg en Dal en de Veiligheidsregio buigen zich over de plannen en ondertussen kan ook de politiek haar gedachten erover vormen. Berg en Dalse partijen kunnen zich er dan in een nieuw coalitieakkoord over uitspreken.

undefined

Foto: Peter Hendrikse

Deel deze informatie via:

Nieuws