Samenwonen en samenwerken meldkamers Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid in Arnhem

De meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid worden 19 november samengevoegd. Beide meldkamers kampen met personele krapte, waardoor het steeds lastiger wordt om 24/7 de spoedmeldingen van burgers te beantwoorden. Ook moeten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden.

Het belangrijkste product van onze meldkamers is het bieden van spoedeisende hulp aan iedereen die onze meldkamer belt. Daarnaast het ondersteunen van ons politie-, brandweer- en ambulancepersoneel ‘op straat’. Om deze kwaliteit optimaal te blijven garanderen, hebben de directies van politie, brandweer en ambulancezorg van beide regio’s besloten vanaf dit najaar in de nieuwe ‘Meldkamer Arnhem Nijmegen’ te gaan samenwonen en samenwerken.

Tussenstap naar Apeldoorn
De samenvoeging van de twee meldkamers is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging van de meldkamers van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden. Deze ontwikkeling is al volop bezig. Medio
2022 werkt de nieuwe Meldkamer Oost Nederland voor deze vijf veiligheidsregio’s vanuit Apeldoorn.

Nieuws