Samen wonen en samen werken in de Arnhemse meldkamer

De meldkamers  van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid worden samengevoegd. Beide meldkamers kampen met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger wordt om  24/7 de telefoontjes van burgers te beantwoorden. Ook moeten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden.

Om de kwaliteit van ons belangrijkste product: spoedeisende hulp bieden aan iedereen die onze meldkamer belt èn het ondersteunen van ons politie-, brandweer- en ambulancepersoneel ‘op straat’, optimaal te blijven garanderen, hebben de directies van politie, brandweer en ambulancezorg van beide regio’s zich voorgenomen de beide meldkamers te laten samenwonen en samenwerken. 

Tussenstap naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging van de meldkamers van Twente, IJsselland en VNOG, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden. Deze ontwikkeling is al volop bezig. Medio 2022 werkt de nieuwe Meldkamer Oost Nederland vanuit Apeldoorn, voor deze vijf veiligheidsregio’s.

Deel deze informatie via:

Nieuws