‘Roze wolk’ winnaar zilveren Rookmelder

Maak van je roze wolk geen rookwolk: het thema van de brandpreventieweken in Oost5. De 5 oostelijke regio’s wilden bij jonge ouders een hoger brandveiligheidsbewustzijn creëren in het herkennen van gevaren, weten wat te doen en de zelfredzaamheid bij brand. Juist in de kraamperiode staan ouders open voor informatie over het beschermen van hun pasgeboren kindje. En dat is opgemerkt door het Netwerk Nationale Brandpreventieweken: we hebben de zilveren Rookmelder gewonnen!

IMG-20180426-WA0018.jpg

Bij in totaal 79 gemeenten, kregen de eerste ouders die afgelopen oktober aangifte deden van de geboorte van hun kind, een brandweer-geboortekoffertje of -tasje. Bij die gemeenten werden 512 koffertjes en 1720 tasjes uitgereikt: ruim 2232 gezinnen! De uitreiking van de pakketjes zorgde voor veel aandacht binnen de gemeenten, bij de media en andere jonge ouders. Het is de bedoeling om deze actie ook landelijk uit te rollen en zo nog meer jonge ouders, kinderen en kraamverzorgenden te bereiken.

Donderdag 26 april werd, tijdens de jaarlijkse Expertdag Nationale Brandpreventieweken, de felbegeerde prijs aan ons uitgereikt. Na een korte ‘pitch’ door coördinator Brandveilig Leven Jan Wittenberg, een kraamverzorgende van Naviva én jonge ouders, behaalden we de laatste stemmen. De Gouden, Zilveren en Bronzen Rookmelder belonen de mooiste publieksacties van afgelopen Brandpreventieweken.

roze.jpg

 

Nieuws