Relatief rustige jaarwisseling brandweer ten opzichte van voorgaande jaren

Voor de tweede keer op rij is het aantal uitrukken van de brandweer in Gelderland-Zuid rond de jaarwisseling afgenomen. Tussen 18.00 uur en 0.00 uur werd er 57 keer een beroep op de brandweer gedaan en na middennacht liep dit aantal op tot 155. De voorgaande jaren lag dit getal hoger: 197 keer in 2016/2017 en 216 keer in 2015/2016.

Ook de ambulance was tot diep in de nacht actief. In totaal werd de ambulance 110 keer gealarmeerd. Hierbij zaten 6 vuurwerkslachtoffers. Het aantal ambulanceritten lag dit jaar hoger dan het afgelopen jaar (83).

Vooral kleine brandjes
In onze regio was er vooral sprake van kleine branden. De brandweer moest slechts een paar keer opschalen. Zo ook bij een brand in een appartementencomplex in Buren, waarbij in de vroege ochtend helaas een van de bewoners om het leven is gekomen.

Ook dit jaar hebben de professionals van de brandweer en ambulance over het algemeen weer voldoende werkruimte en bijstand gekregen. Alleen in Tiel vertrok de brandweer onverrichter zake, omdat omstanders het optreden van de hulpverleners bij een boombrand belemmerden.

Nieuws