Post Millingen aan de Rijn en Löschzug Rindern presenteren ‘Veiligheid zonder grenzen’

De brandweer van Millingen aan de Rijn liet zich 30 januari 2017 van zijn beste kant zien. Samen met de Feuerwehr uit Rindern presenteerde ze aan onder andere de consul generaal van Nederland in Düsseldorf en de burgemeester van Kleve hoe ver ze zijn met het Nederlands-Duitse Interregproject ‘Veiligheid zonder grenzen’. Groepschef Peter Heijmen: "Speciale gast bij dit werkbezoek zou Minister Ronald Plasterk zijn, maar door de recente ministerswisseling moest hij zich helaas afmelden. Het enthousiasme voor het project bij de aanwezigen was er niet minder om.” 

“In ‘Veiligheid zonder grenzen’ onderzoeken we hoe we onze samenwerking kunnen verbeteren. Wij hanteren bij brandbestrijding namelijk een andere inzettactiek en -techniek dan onze Duitse collega’s. Het goede hieruit nemen we van elkaar over en we leren elkaars jargon. Zo kunnen we elkaar beter ondersteunen.”

I1.png

De brandweer uit Rindern, zes km over de grens, arriveert bij de kazerne in Millingen aan de Rijn. De Euregio organiseerde het werkbezoek, als onderdeel van een conferentie over grensoverschrijdende samenwerking.

DNL 1.png

VRGZ-directeur Marijke van Veen ontving de gasten, links van haar consul generaal Ton Lansink, rechts burgemeester Sonja Northing. Marijke: “We hebben een leuke demonstratie gezien van wat er gebeurt als je vanuit verschillende inzettactieken werkt. Het praktisch ingestoken project loopt goed en levert nu al voordelen op. Waar Millingen en Rindern ook over nadenken is het samen organiseren van een groot watertransportsysteem. Steun van de Euregio  zou ook hierbij welkom zijn.”

DNL3.png

Groepschef Peter Heijmen: “We lieten zien hoe we elkaar meenemen in de instructie als het gaat om brandverloop en brandgedrag. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je meerdere openingen creëert en er daarmee een stromingspad ontstaat? Dan verhevigt de brand…”

Foto’s: Erik le Blansch

Deel deze informatie via:

Nieuws