Open dag brandweer Beesd ondanks hitte een succes!

Op zaterdag 27 mei werd van 11:00 tot 15:00 uur een open dag gehouden bij de brandweer in Beesd. In verband met de warmte die verwacht werd op deze dag speelden ze hier goed op in om van te voren via hun Facebook pagina nog een oproep te plaatsen om een zwembroek mee te nemen. En met succes!

Tijdens de open dag waren er diverse demonstraties te zien en mochten bezoekers zelf ook echt vuur blussen met verschillende blusmiddelen. Dankzij het mooie weer kon er ook optimaal genoten worden van het uitzicht als men mee omhoog ging in de hoogwerker van de collega's uit Culemborg. Wie liever met beide benen op de grond bleef staan kon ook hoogtevrees testen met een Virtual Reality demo. Dankzij deze nieuwe high-tech apparatuur was het mogelijk om virtueel over een houten balk te lopen op een 40 verdiepingen hoog tellende gebouw. En omdat de brandweer tijdens uitrukken veel met de politie en ambulance samen werkt waren ook zij aanwezig voor alle vragen en speelden ze mee met de demonstraties.

open dag Beesd foto.png

Verder was er een compleet gerestaureerde brandweer oldtimer te zien van de collega's uit Geldermalsen of een snelle brandweerboot van de waterploeg uit Asperen. Ook de RedAlert was ingezet. Zo'n 500 bezoekers zijn langs geweest waarvan een groot deel van de kinderen met een lekker verkoelend nat pak weer huiswaarts keerden.

Meer leuke foto's vindt u op de facebookpagina van de brandweerpost Beesd.

Deel deze informatie via:

Nieuws