Oefening: 'Ongeluk' op logistiek plein van Kamp Heumensoord

Op 15 juli 2023, rond 16:00 uur, vond er een ongeluk plaats op het logistiek plein van militair (vierdaagse)kamp Heumensoord. Gelukkig niet echt, maar  in scene gezet om de samenwerking tussen de brandweer, Defensie en de Veiligheidsregio te beoefenen.

Heftig ongeval

Op het logistieke plein van Kamp Heumensoord werd door een vrachtwagen een container gelost. Op hetzelfde moment is er ook een heftruck aan het werk op het plein. Een auto, die met hoge snelheid het plein oprijdt raakt hierbij de heftruck, die op zijn beurt tegen de afgezette container botst. De bestuurder van de heftruck raakte hierdoor in paniek en geeft gas, waardoor hij met de lepels van de heftruck inrijdt op een tweede auto waarin twee mensen zitten. 

Diverse hulpdiensten werden snel gealarmeerd en kwamen ter plaatse om de slachtoffers te helpen en de situatie onder controle te krijgen.

Voorbereiding op Vierdaagseweek

Dit pittige scenario stond onze collega's en de mensen van Defensie te wachten. Door de oefening op deze manier op te zetten, konden de diverse disciplines hun vaardigheden en het samenwerken trainen. We gaan er natuurlijk vanuit dat een dergelijk ongeluk niet zal gebeuren. Maar mócht het nodig zijn, dan zijn we erop voorbereid!

Een samenvatting van de oefening zie je hier:

 

Deel deze informatie via:

Nieuws