Oefening en voorlichting in Tiel

Om vakbekwaam te blijven, oefenen onze professionals zeer frequent. Dit kunnen zogenoemde kolom-oefeningen zijn (bijvoorbeeld een oefening brandbestrijding) of gezamenlijke oefeningen waarbij bijvoorbeeld zowel de politie, brandweer en ambulance van de partij is. Meestal oefenen we achter de schermen, maar soms is zo’n oefening zichtbaar zoals gisteren en vandaag in Tiel.

Deze keer is er gekozen voor een seniorencomplex, omdat de veiligheidsregio het thema ‘brand en verminderd zelfredzamen’ dit jaar centraal heeft staan. En om het scenario nog realistischer te maken, heeft de veiligheidsregio gebruik gemaakt van lotusslachtoffers (gecertificeerde acteurs). De man op de onderstaande foto is dus geen bewoner van het complex.

COPIa.png 

Speciaal voor de bewoners stond donderdag de RedAlert opgesteld. Dit voorlichtingsvoertuig wordt in onze regio ingezet om kinderen, studenten en senioren van informatie te voorzien omtrent de brandveiligheid.

COPIbb.png

Theorie én praktijk
Opleiden, trainen en oefenen (OTO) vormen een essentieel onderdeel van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De organisatie van multidisciplinaire oefening is belegd bij het veiligheidsbureau.  

Deel deze informatie via:

Nieuws