Minder sociale contacten en kleinere gezelschappen

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 29 september 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze noodverordening gaat in op dinsdag 29 september 2020 vanaf 18.00 uur.

In deze noodverordening zijn de landelijke maatregelen verwerkt zoals deze gisteren zijn toegelicht door minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Beperking sociale contactmomenten
Voor het bezoek thuis geldt maximaal 3 personen exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Verlaat u uw huis, beperk het gezelschap tot maximaal 4 personen waarmee u iets gaat ondernemen.

Daarnaast mogen in een ruimte binnen maximaal 30 mensen samen zijn en buiten is dit aantal beperkt tot 40.

Horeca en contactberoepen
De horecagelegenheden mogen vanaf 21.00 uur geen nieuwe bezoekers meer ontvangen en sluiting vindt plaats uiterlijk om 22.00 uur. Afhaalrestaurants sluiten uiterlijk 2.00 uur en na 22.00 uur mag er geen alcohol worden verkocht. Daarnaast mogen ook eet- en drinkgelegenheden maximaal 30 gasten per ruimte binnen ontvangen en 40 gasten buiten. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel.

Net zoals in de horeca worden ook bezoekers van contactberoepen (zoals kappers en masseurs) gevraagd zich te registeren.

Sport en werk
Sporten blijft mogelijk, maar wel zonder publiek en ook de kantines blijven gesloten. Tot slot wordt thuiswerken weer de norm, tenzij het niet anders kan.

Uitzondering op noodverordening zijn voor één dag de bioscopen en theaters in de (Veiligheids)regio Gelderland-Zuid. Zij mogen hun programmering tot 30 september 18.00 uur doorzetten. Deze extra dag wordt benut om nader invulling te geven aan de beoordeling welke gebouwen in de regio mogelijk in aanmerking komen voor een ontheffing op de bepaling dat in een ruimte binnen maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn.

UPDATE 29-09-2020 - 22:00 UUR
Op aanwijzing van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is het verbod op het ophouden in een gezelschap van meer dan 4 personen niet meer van toepassing bij een bruiloft (zie artikel 2.1b lid 2 sub h). Dit is aangepast in de noodverordening.

Klik hier voor de geactualiseerde noodverordening en hier voor een overzichtelijke flyer.

Deel deze informatie via:

Nieuws