‘Meldkamer Arnhem-Nijmegen (MAN)’ vanaf vandaag operationeel

De meldkamers  van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid werken vanaf vandaag samen op de bestaande meldkamerlocatie in Arnhem als ‘Meldkamer Arnhem-Nijmegen’. De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging van de meldkamers van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland naar Apeldoorn die gepland staat medio 2022.

Waardering voor de centralisten vanuit besturen VGGM en VRGZ
Namens de Veiligheidsregio’s waren Hubert Bruls (voorzitter VRGZ) en Carol van Eert (portefeuillehouder meldkamer VGGM) aanwezig om de centralisten , beheerders en meldkamerleiding te bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen samenvoegingsperiode: ‘Grote waardering en complimenten voor het harde werk dat ook jullie verzet hebben tijdens deze periode. Bijzonder om te zien dat ondanks al het extra werk, de inwoners en hulpverleners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid hier niets van gemerkt hebben.’

Spoedhulp blijft gegarandeerd
De kwaliteit van ons belangrijkste product: spoedeisende hulp bieden aan iedereen die onze meldkamer belt èn het ondersteunen van ons politie-, brandweer- en ambulancepersoneel ‘op straat’, blijven we garanderen. Spoedmeldingen via 112 worden vanaf nu door brandweer, ambulance en politie aangenomen in Arnhem. Ook de aansturing van de hulpverleningsvoertuigen gebeurt vanaf nu vanuit Arnhem.

Deel deze informatie via:

Nieuws