Kom naar de Pop-upstore brandveiligheid in Nijmegen!

Op zaterdag 1 juli opent Brandweer Gelderland-Zuid een pop-up Store over brandveiligheid in Nijmegen. Tot en met 29 juli kom je in het pand aan de Marikenstraat 40 van alles te weten over gevaren in en om het huis en hoe je je daartegen kunt beschermen. De pop-up store is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis, kom gezellig even binnen! 

undefined

Interactief

De brandweer Pop-up Store is een initiatief van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Als bezoeker waan je je in de Pop-up Store in een echt huis. In verschillende ‘kamers’ krijg je op interactieve wijze onder andere uitleg over hoe je brand kunt voorkomen, wat je moet doen als er brand is en hoe je je kunt voorbereiden op andere gevaren in en rondom huis. 

Virtual reality

Door middel van nieuwe technieken zoals virtual reality, kun je zelf interactief ervaren hoe het is om in een brandend huis te staan. Tijdens een bezoek is het mogelijk om gericht vragen te stellen aan een van de brandweermedewerkers worden er foto's en voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond. 

Groepsbezoek 

Wil je met een groep zoals je schoolklas of een vereniging de pop-up store bezoeken? Wij geven graag een rondleiding of presentatie op maat. Mail je verzoek naar brandveiligleven@vrgz.nl en we nemen contact met je op.  

Nieuws