Iedereen wordt hulpverlener met Hartslagnu.nl

Als hulpverleners weten wij als geen ander dat bij een hartstilstand iedere seconde telt. Daarom steunt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid het initiatief ‘HartslagNu’. HartslagNu heeft (samen met onder andere onze eigen ambulancedienst) een systeem ontwikkeld, waardoor de 112-meldkamer bij een melding van een hartstilstand niet alleen twee ambulances alarmeert, maar tegelijkertijd ook burgerhulpverleners waarschuwt.

Het principe is dus simpel én doeltreffend: wanneer onze meldkamer heeft vastgesteld dat het om een mogelijke hartstilstand gaat, worden de burgerhulpverleners die zich dichtbij het slachtoffer bevinden, binnen een straal van 750 meter, automatisch gealarmeerd. Als hulpverlener ontvang je een bericht op je telefoon, per app of sms. Je wordt gevraagd rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een openbare AED op te halen en dan ter plaatse te gaan.

Bent u in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat of EHBO-diploma, meldt u zich dan ook aan burgerhulpverlener! Meer informatie vindt u op http://www.hartslagnu.nl.

Nog geen certificaat? Meld je dan nú nog aan voor de reanimatiedag van Radio 10-deejay Rob van Someren in Tiel!

Nieuws