Herdenking omgekomen brandweermensen

Iedere derde zaterdag in juni herdenken we onze omgekomen brandweercollega’s. Het overlijden van collega’s maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. Dit jaar staan we op 17 juni 2017 stil bij de moed en daadkracht van onze collega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van ons vak. Bij het Nationaal Brandweermonument vindt een herdenking voor genodigden plaats.

Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega's belangrijk. Het overlijden van collega's tijdens de uitoefening van ons vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico's is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken. We staan op deze dag ook stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Het nationale Brandweermonument is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega's.

Het Nationaal Brandweermonument
Bij het brandweermonument in Arnhem vindt jaarlijks een herdenking voor zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s plaats. Naast het nationale monument heeft de kunstenaar ook een ereteken met water ontwikkeld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Tijdens de nationale herdenking wordt om 14.00 uur het ereteken in werking stelt.

Deel deze informatie via:

Nieuws