Herdenking omgekomen brandweermensen dit jaar digitaal

Iedere derde zaterdag in juni herdenken we onze omgekomen brandweercollega’s. Het overlijden van collega’s maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. Dit jaar staan we aanstaande zaterdag stil bij de moed en daadkracht van onze collega’s in het land die omkwamen tijdens de uitoefening van ons vak. Door de huidige coronamaatregelen heeft de Raad van Commandanten brandweer en Directeuren Veiligheidsregio’s (RCDV) besloten dat de brandweerherdenking bij het Nationaal Brandweermonument op 20 juni 2020 in aangepaste vorm plaatsvindt. Helaas zonder publiek, maar met de mogelijkheid om er digitaal bij te zijn.

De korte ceremonie wordt zaterdag 20 juni 2020 van 12.15 uur tot 13.15 uur live uitgezonden op www.brandweermonument.nl. Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, roept de mensen nadrukkelijk op om niet naar het Brandweermonument in Schaarsbergen te komen: ‘In verband met de geldende maatregelen willen we iedereen vragen om de ceremonie thuis online te volgen. We betreuren dat we dit jaar het verlies op afstand met elkaar moeten delen. We hopen met deze korte ceremonie onze omgekomen brandweermensen toch op een respectvolle manier te eren.’

Brandweervlag halfstok
In onze regio wordt op de meeste posten de brandweervlag halfstok gehangen. Het water-ereteken wordt in Tiel en Culemborg ingezet.

eretekent 2017 Culemborg Susanna Leidelmeyer.jpg

Nieuws