Handhaving avondklok in Gelderland-Zuid

Bij duidelijke overtredingen van de avondklok in Gelderland-Zuid die zaterdag 23 januari ingaat, zal de politie direct verbaliseren. Dat hebben de burgemeesters van de 14 gemeenten in Gelderland-Zuid met elkaar afgesproken.

Zoals bekend geldt vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 4.30 uur een avondklok. Mensen dienen dan thuis te blijven wanneer er geen geldige reden is om onderweg te zijn. Doel van deze maatregel is de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De aanpak van de politie is erop gericht de avondklok zo goed mogelijk te handhaven. Wanneer de avondklok evident overtreden wordt, volgt er direct een proces-verbaal. De avondklok geldt vooralsnog tot 9 februari.

Voorzitter Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid: “De burgemeesters van onze regio beseffen dat een avondklok een zware maatregel is. Echter we willen ook zo snel mogelijk van het virus af, en deze maatregel draagt daaraan bij. We zijn er met zijn allen van overtuigd dat het grootste deel van onze inwoners zich netjes aan de bepalingen zal houden. Daarnaast zijn er nog genoeg mensen die in de avond vanwege een bepaalde reden buiten mogen zijn. Met een verklaring of aangelijnde hond kan dit.  Echter, diegenen die evident de avondklok negeren, lopen het risico op een bekeuring van 95 euro. De eerste dagen waarop de maatregel geldt zal de politie extra capaciteit voor controle inzetten. Daarna wordt op basis van de ervaringen de verdere inzet bepaald. We hanteren in heel Gelderland-Zuid dezelfde aanpak, zodat onze inwoners weten waar ze aan toe zijn”.

Meer over de coronacrisis in Gelderland-Zuid op www.crisisglz.nl. 

Deel deze informatie via:

Nieuws