Gelderland-Zuid koploper in werving

Als je toch landelijk in het nieuws komt, dan het liefst natuurlijk als koploper. En dat is gelukt! Onder andere de nieuwssites NU.nl en Omroep Gelderland besteedden aandacht aan de CBS-cijfers over de Nederlandse brandweersterkte. Uit deze cijfers blijkt dat onze regio relatief de grootste stijging (7,6%) heeft van het aantal vrijwilligers. Na jaren van krimp, hebben we deze trend in 2017 doorbroken en de opwaartse lijn dus ook in 2018 vastgehouden.

Deze mooie score is vooral te danken aan de inzet van de verschillende posten. Van zeepkistraces tot facebookcampagnes en van demonstraties tijdens oefenavonden tot flyeren in wijk. Daarnaast is het goed om te zien dat verschillende posten elkaars ideeën versterken, samen optrekken en de kracht van de lokale en sociale media gebruiken.

Overigens betekent deze koppositie niet dat we er al zijn. Verschillende posten waaronder bijvoorbeeld Millingen en Malden zijn of gaan nog werven. Zelf ook interesse in een uitdagende baan als brandweervrijwilliger? Neem dan contact op met de lokale brandweerpost

Nieuws