Europese 112-dag op 11-2

Het is dit jaar alweer de zevende editie van de ‘Europese dag voor het alarmnummer 112’. Europeanen kunnen dit alarmnummer in alle 28 landen gratis bellen voor hulp in levensbedreigende situaties. Deze speciale dag (11-2)  is een initiatief van de Europese Commissie om de bekendheid van 112 te vergroten.

Vakantie
De helft van de Nederlanders weet dat 112 niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen bereikbaar is. Gaat u binnenkort skiën in Oostenrijk of zoekt u in de voorjaarsvakantie de zon op in Spanje? En u heeft onverhoopt spoedeisende hulp nodig? Dan kunt u daar ook 112 bellen. Kijk voordat u op vakantie gaat op Alarmnummer 112 en check of uw vakantieland wordt vermeld. Bij een noodgeval op vakantie weet u dan meteen wie u moet bellen!

112.jpg

112, als elke seconde telt
Veel mensen bellen naar 112, ook als het niet gaat om spoedeisende hulp. Soms gaat het om bewust misbruik, waarbij iemand bijvoorbeeld een grap wil uithalen. In andere gevallen gaat het om onjuist gebruik, waarbij iemand per ongeluk naar 112 belt. 112 belt u als elke seconde telt. Bijvoorbeeld als u getuige bent van een verkeersongeluk met slachtoffers of bij brand. Maar ook als u getuige bent van een misdrijf, zodat de politie de verdachten – op heterdaad – kan aanhouden. Wilt u meer weten over alarmnummer 112? Kijk dan op Alarmnummer 112.

Bron: www.rijksoverheid.nl

 

Deel deze informatie via:

Nieuws