Eerstvolgende sirenetest op maandag 2 oktober

Op maandag 2 oktober worden de sirenes weer in onze regio getest. Dit is het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem (WAS). De sirene wordt (gelukkig) bijna nooit ingezet.

Crisiscommunicatiekanalen
Als er een ramp of crisis is in de regio, gebruikt de Veiligheidsregio een aantal kanalen om u als inwoner van informatie en handelingsperspectieven te voorzien. Het aantal middelen wordt afgestemd op de aard en omvang van het incident. Zo hebben we dus de mogelijkheid om de sirenes aan te zetten of een NL-Alert tekstbericht te verzenden naar uw mobiele telefoon om u te alarmeren. Daarnaast zetten we X (@crisisglz) en Facebook in en kunnen we eventueel een speciale website (www.crisisglz.nl) 'aan' (online) zetten waarop u meer informatie en handelingsperspectieven kunt vinden.

Tot slot is Omroep Gelderland onze officiële calamiteitenzender. Dat betekent dat de Veiligheidsregio tijdens een ramp of crisis zendtijd heeft om korte berichten voor het publiek uit te zenden.

In de meeste gevallen blijft de voorlichting beperkt tot X en Facebook en een woordvoerder die ter plaatse de media te woord staat.

Geen sirene gehoord?
Iedere maand vragen we onze inwoners om ons te melden als ze de sirene niet horen terwijl ze wel buiten in onze regio zijn. Afgelopen maand zijn er veel meldingen binnengekomen over niet te horen sirenes in het westelijk deel van onze regio. Deze storing was vrij snel opgelost en heeft de veiligheid in onze regio niet bedreigd.

Het aantal meldingen dat we kregen was zo hoog, dat we die niet persoonlijk hebben kunnen beantwoorden. Wel willen we iedereen via deze weg bedanken voor de melding. Blijf dit soort meldingen vooral doen. Dan kunnen we onderzoeken wat er aan de hand is. Dat kan via dit formulier

Deel deze informatie via:

Nieuws