Drukkere jaarwisseling voor brandweer

De afgelopen jaarwisseling is voor de brandweer beduidend drukker geweest dan de jaarwisseling 2014-2015. Van 31 december 2015, 18.00 uur tot 1 januari 2016, 04.00 uur rukte de brandweer in onze regio uit voor 276 kleine branden. Tijdens de jaarwisseling 2014-2015 waren dat er 169.

Naast de vele kleinere brandjes telde de regio in de nieuwjaarsnacht ook drie middelbranden: in Boven-Leeuwen (brand tuinafval/container), Ochten (brand in de hal van een industriƫle woning) en Opheusden (brand op 1e etage van leegstaand gebouw). GRIP-incident In de nieuwjaarsnacht is in Waardenburg vanwege een gaslekkage opgeschaald naar GRIP-1. Het betrof een gasontsnapping via het regenwaterriool. In totaal werden 3 woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne. Het gaslek was ontstaan door vuurwerk.

Geweldsincidenten
Helaas telde onze regio wederom een aantal geweldsincidenten. In Nijmegen werd de brandweer bekogeld met vuurwerk. In Tiel zijn vier geweldsincidenten geweest. De brandweer is daar bekogeld met een fles waardoor een collega werd geraakt. Ook is een tankautospuit bekogeld met stenen en flessen waardoor de opbouw van de bluswagen beschadigd raakte. De Tielse brandweer werd ook mondeling bedreigd.

Landelijk beeld
De meeste regio's spreken van een rustige en gemoedelijke jaarwisseling. Daarentegen was het in enkele regio's juist aanzienlijk drukker dan de vorige jaarwisseling. Naast onze regio was dit ook het geval in Zuid-Holland Zuid, Twente, Amsterdam-Amstelland en Utrecht. De brandweer in Nederland rukte dit jaar 94 keer meer uit dan vorig jaar tijdens Oud en Nieuw. In totaal werd de hulp van de brandweer 4.525 keer ingeroepen. Het ging vooral om buitenbrandjes, zoals afvalbrandjes, containerbrandjes en brand in bosschages.

Deel deze informatie via:

Nieuws