Dag van de Eerste Hulp

Vandaag, 9 september, is het de ‘Dag van de Eerste Hulp’. Deze dag is destijds in het leven geroepen door het Rode Kruis. Als veiligheidsregio dragen we deze dag uiteraard een warm hart toe, omdat onze hulpverleners als geen ander weten dat bij een incident iedere seconde telt.

Totdat het slachtoffer in deskundige handen is van onze ambulance- of brandweermensen, kunt u zelf ook het verschil maken. Het volgen van trainingen of het behalen van bijvoorbeeld een EHBO-diploma maken u competenter bij het verlenen van eerste hulp.

Word burgerhulpverlener, HART nodig!
Bent u in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat of EHBO-diploma, dan kunt u zich ook aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu.

HartslagNu heeft (samen met onder andere onze eigen ambulancedienst) een systeem ontwikkeld, waardoor de 112-meldkamer bij een melding van een hartstilstand niet alleen twee ambulances alarmeert, maar tegelijkertijd ook burgerhulpverleners waarschuwt die zich in de buurt van het ongeval bevinden. Een goed dekkend netwerk van burgerhulpverleners vergroot dus de overlevingskans!

Meer informatie vindt u op www.hartslagnu.nl.

hartslag.png

 

Volg ons op twitter
Volg ons op facebook

Deel deze informatie via:

Nieuws