Complexe oefeningen mooi in beeld gebracht

Om vakbekwaam te blijven, oefenen onze professionals zeer frequent. Dit kunnen zogenoemde kolom-oefeningen zijn (bijvoorbeeld een oefening brandbestrijding) of gezamenlijke oefeningen waarbij bijvoorbeeld zowel de politie, brandweer en ambulance van de partij is. Meestal oefenen we achter de schermen, maar soms is zo’n oefening zichtbaar zoals in Wijchen.

Op zaterdag 27 oktober kregen de hulpverleners in Wijchen twee pittige oefenscenario's voor hun kiezen. Scenario's waarvan we mogen hopen dat ze - zeker gelet op de ernst - in de toekomst niet zullen plaatsvinden. Van deze oefeningen zijn twee aardige videoclips gemaakt die het geheel goed beeldend weergeven. De 'schachtoffers' zijn dus ook acteurs!

Aanrijding schoolbus
In het eerste scenario kregen de hulpverleners een melding dat een bus met schoolkinderen tegen de gevel van een cultureel en educatief centrum was gereden. Gevolg: veel gewonden, brand en een zwaar beschadigde gevel. Klik hier of op de afbeelding om de clip te starten.

oefening 1.png

Aanrijding op een rotonde
In het tweede scenario was er een aanrijding bij een rotonde waarbij een voertuig ter water raakte, een voertuig in brand vloog en een uitwijkend voertuig twee fietsers raakte. Klik hier of op de afbeelding om de clip te starten.oefening 2.png

Wil je zelf ook een bijdrage leveren aan veiligheid als vrijwilliger, bekijk dan hier onze vacatures in Gelderland-Zuid

Nieuws