Brandweerauto beschikbaar gesteld voor 'Stichting The Write Thing'

Stichting 'The Write Thing' heeft dit jaar het bijzondere project 'Let's do the write thing' gelanceerd, waarbij de focus ligt op schrijven en het mentale welzijn van jongeren. Onderzoek wijst uit dat een slecht welzijn en gebrek aan motivatie de belangrijkste oorzaken zijn van de zwakke basisvaardigheden van jongeren.

Met het project 'Let's do the write thing' stimuleert Stichting 'The Write Thing' jongeren om te schrijven door ideeën te ontwikkelen voor een zinvol leven. Ze ontwikkelen lesmateriaal voor het vak Nederlands, waardoor leerlingen actief bezig zijn met schrijven. The Write Thing bezoekt scholen en organiseert podcastactiviteiten. De ingediende ideeën worden beoordeeld door bekende zangers, schrijvers en artiesten, en de jongeren met de beste ideeën ontvangen jaarlijks een prijs tijdens een evenement dat wordt bijgewoond door sponsoren, ouders en scholen.

Een echte brandweerbus
Bij dit unieke project 'Let's do the write thing' hoort een opvallende projectauto waarmee ze langs scholen kunnen rijden. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid ondersteunt dit project, en daarom heeft collega Ralph van de Voorde een fraaie bus geregeld. Deze bus werd niet langer door de brandweer gebruikt en krijgt hierdoor een tweede leven. Op 4 januari vond de officiële overdracht plaats tussen Ralph en Koos, de voorzitter van de stichting.  Koos was zeer verheugd en dankbaar dat dit voor de stichting geregeld is.

Lees hier meer over het project.

undefined

Deel deze informatie via:

Nieuws