Brandweer gaat op kraambezoek

Met felicitaties en makkelijk toepasbare tips voor een brandveilige start voor jonge ouders, stapt de brandweer Gelderland-Zuid vanaf 1 oktober af op jonge ouders in onze regio. Met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ helpen zij jonge ouders op weg. In 13 gemeenten gaat de burgemeester mee op kraamvisite, om de campagne daadkrachtig te ondersteunen.

Acties voor jonge ouders
Ouders kunnen zelf veel doen om hun gezin tegen de risico’s van een woningbrand te beschermen. Bijvoorbeeld de slaapkamerdeuren sluiten als je gaat slapen en testen of je de rookmelders ook nog kunt horen met de deuren dicht.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes
Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daar in de maand oktober tijdens de nationale Brandpreventieweken bij. In iedere gemeente krijgen de ouders van de eerstgeborene in oktober een speciaal ‘Brandweerkoffertje’. Hierin zit een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders krijgen een geboortetas, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten. 

Tips via social media
Volg de Veiligheidsregio op Facebook en X voor slimme tips op het gebied van brandveiligheid!

 geboortetas 2018.JPGgeboortetas 2018.JPG

Nieuws