Brandweer en ambulance iets drukker dan vorige jaarwisseling

Tot middernacht was het voor de brandweer wat drukker ten opzichte van voorgaande jaren (87 uitrukken in tegenstelling tot 57 vorig jaar). Na middernacht kwamen hier net als vorig jaar nog zo’n 100 uitrukken bij. Nijmegen was hierbij koploper in het aantal meldingen.

De ambulance was de hele nacht in touw, maar zonder opvallende incidenten. In totaal waren er 123 meldingen (in tegenstelling tot 110 bij de jaarwisseling van 2017/2018). Dit jaar zijn er in onze regio 8 vuurwerkslachtoffers naar de spoedeisende hulp vervoerd.

Veel kleine brandjes
In de hele regio is vooral sprake geweest van kleine brandjes. Daarnaast heeft i n Nijmegen een brand gewoed op een balkon aan de Kolpingstraat. Deze brand sloeg naar binnen waardoor twee appartementen onbewoonbaar verklaard zijn. Tevens is er brand geweest in een schuurtje dat geschakeld stond met andere schuurtjes in een tuin aan de Pablo Nerudastraat. Hierdoor is in drie schuurtjes brand geweest. In Tiel was er brand in de kantine van de sporthal aan de Wadenoijenlaan.  Door snel ingrijpen van de brandweer is een grotere brand voorkomen.

Ruimte voor hulpverleners

De hulpverleners van de brandweer en ambulance kregen tijdens de jaarwisseling over het algemeen voldoende ruimte om hun werk te doen. In Tiel heeft de ME er twee keer voor moeten zorgen dat de brandweer haar werk kon doen. Verder zijn er in de regio geen meldingen van agressie tegen het brandweer- of ambulancepersoneel geregistreerd.

Nieuws